maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi vuosiHyvää Uutta Vuotta kaikille blogini lukijoille.

Blogini suosio on yllättänyt minut ja viime vuoden lopulla yhtenä päivänä klikkauksia oli jopa yli 500.  Pelastuslaitoksen asiat eivät ole juurikaan kiinnostaneet poliitikkoja tai mediaa viimeisen 12 vuoden aikana mutta viime kuukausina olen saanut yhteydenottoja median edustajilta koskien komentajan valintaprosessia ja siitä saatetaan vielä kirjoittaa mediassa.

Hyvin ikävänä asiana on viimeisen kuukauden aikana saamani kasvava määrä luottamuksellisia yhteydenottoja laitoksen piiristä, joista ilmenee huoli laitoksen tilasta mm.  komentajan äksyilystä ja suosikkijärjestelmän luomisesta.  Tässä vaiheessa en mene näihin asioihin sen syvemmin, mutta pahoin pelkään, että joudun asiaa käsittelemään tarkemmin jo lähitulevaisuudessa. 

Erittäin huolestuttavaa on myös Wecksteniä komentajan valintaprosessissa tukeneiden nostaminen paremmille paikoille laitoksella.  Tästä hyvänä huonona esimerkkinä on väärää tietoa mm Vänskän saamasta varoituksesta valintaprosessin aikana levittäneen Waittisen esitetty nimeäminen va. riskienhallintapäälliköksi. Ikävä kyllä Helsingin kaupungissa valitaan vieläkin johtaviin virkoihin sopivuuden perusteella mutta laitosten ja virastojen sisällä se on, onneksi, harvinaista mutta sitä tapahtuu.

Mielenkiinnolla odotan nimitetäänkö Markku Holopainen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta johonkin hyvään virkaan kiitoksena tuesta valintaprosessissa.

Komentajan toiminta nimityksen jälkeen osoittaa koulutuksen ja kokemuksen puutetta virastopäällikön tasoisesta tehtävästä, mikä ei yllättäne.  Käskytys, määräily ja äksyily eivät kuulu tämän päivän johtamiseen.

Hyvää Uutta Vuotta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti