lauantai 22. joulukuuta 2012

Simon uudistukset

Olen pohdiskellut mitä pieniä tai suuria muutoksia on tulossa ja mahdollisuuksia on lukuisia. Ensimmäisten joukossa voi hyvin olla päällikköpäivystyksen lopettaminen seurauksena siitä, että häntä ei otettu mukaan päivystysrinkiin kovasta yrityksestä huolimatta. 
En osaa sanoa kuinka tarpeellinen päällikköpäivystys on.  Sen kustannukset ovat kuitenkin vaatimattomat, mikäli hallintopäällikön antama vuosittain kuluva euromäärä on totta.



2 kommenttia:

  1. Päällikköpäivystyjän operatiivisen tarpeen ylipäätä näkee Pelastuslaitoksen toimintakertomuksista. Viime vuosina tarve operatiivinen tarve on ollut:

    2008: 11 kertaa
    2009: 5 kertaa
    2010: 16 kertaa
    2011: 1o kertaa.

    Mitä päivystys sitten maksaa vuodessa? Aika paljon maksaa per tarve. Muitakin mahdollisuuksia järjestää palomestaritasoinen johtaja on. Toki päällikköpäivystäjää tarvitaan muutenkin kuin operatiiviseen toimeen tai sen tukemiseen isoissa rähinöissä.

    Se ettei Simo saa päivystää johtuu kyllä ihan Kaupungin hallituksen päätöksestä 90-luvulta, kun Alho jäi eläkkeelle ja Lehtokangas aloitti. Pelastuskomentajan liksa olisi noussut kohtuuttoman suureksi, joten oikeus osallistua päällikköpäivystykseen evättiin. Politiikkona ja pelastuslautakunnan jäsenenä luulisi, että tuntitisit asian, jottei sitä tarvitse näin julkisesti pohdiskella.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kommentista.
    Tunnen kyllä asian mutta kommentoija luki ilmeisesti huonosti kirjoitukseni eikä erottanut aikamuotoa (imperfekti). Simo pyrki päällikköpäivystäjien rinkiin jo kauan ennen komentajaksi nimittämistä mutta ei päässyt.
    Päällikköpäivystyksestä saatava korvaus ei hallintopäälliköltä saamani tiedon mukaan ole mielestäni suuri ja vaikka se lisättäisiin komentajan palkkaan niin se ei silti olisi kohtuuttoman suuri erityisesti verrattuna muiden virastopäälliköiden palkkoihin Helsingissä.

    VastaaPoista