tiistai 19. kesäkuuta 2012

Pelastuskoulu

Tänään lautakunnalle esitettiin pelastuskoulun kulut. Tietoja ei oltu annettu ennakkoon joten ilman tutustumista vaikea sanoa mitään paitsi silmään pisti Pelastusopiston oppilaskulut vuodessa.  Opistolta saamani tiedon mukaan kokonaiskulut ovat 5,1 milj ja kun oppilaita on 250 niin vuosikulut ovat 20 th mutta laitoksen laskelmassa ne olivat yli 40 % enenmmän.  Koulutuksen konaiskulujen vertaaminen opiston kanssa ei anna oikeaa kuvaa sillä sisällöt ovat erilaiset mutta oppilaskohtaisen vuosikulut antavat kuvan vertailtaessa.
Puolitoista vuotta sitten kun kuluja ensimmäisen kerran pyydettiin niin lautakunnalle kerrottiin, että niitä ei saa kirjanpidosta ulos ja siksi kuluja ei voi esittää.  Hallintojohtaja sanoi, ettei hänellä on niin paljon töitä, että ei kerkiä ainakaan ennen syksyä tekemään laskelmaa.  Joulukuussa kysyin asiasta mutta hallintopäällikkö oli unohtanut koko asian. 
Nyt kuitenkin nähtiin, että asiat on selvitettävissä jos halutaan vaikka se toki vaatii hivenen ponnisteluja.
Kaupunginhallituksen jäsen tuli paikalle kun kokousta oli kulunut 26 minuuttia mutta saaahan siitä kuitenkin kokouspalkkion.  Myöhässä tuleminen on ollut hänelle pikemminkin sääntö kun poikkeus (ole merkinnyt ylös tuloajat).
Nyt lähden lomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti