perjantai 6. huhtikuuta 2012

Sairaankuljetus

Vaikka omakustannushintoja ei vielä ole kerrtottu lautakunnalle niin ne on kuulema mukaan laskettu. asia voi hyvin olla niin sillä hallintopäällikkö on ollut yhteydessä ainakin Keski-Uudenmaan pelastuslaitokseen miten siellä kustannukset lasketaan.  Omakustannuksen laskenta oikein tulee olemaan aivan varmasti tärkeä asia kun kiireellinen sairaankuljetus kilpailutetaan tulevaisuudessa.  Toiminnosta kiinnostuneita on jo tiedossa ja kysymys on koska ? 
Kyselin asiasta terkestä ja ongelmana on rahan puute vaikka terke saanee tähän toimintoon ensi vuodelle saman summan kun ennenkin.  Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että tähän asti toiminnasta veloitettu summa ei ole vastannut todellisia kustannuksia.  Se nyt ei ole suuri yllätys vaikka edellinen komentaja on vastannut, muistiinpanojeni mukaan kolme kertaa tällä kaudella, veloituksen vastanneen kustannuksia kun olen asiasta kysynyt. 
Kiireellisen sairaankuljetuksen organisointi laitoksella on ilmeisen tehokkaasti tehty ilman turhia päälliköitä.  On hyvin mahdollista, että toiminto olisi kilpailukykyistä muiden mahdollisten tarjoajien kanssa.  Tosin julkishallinnon ja yksityisten välisten toimintojen oikeudenmukainen vertailu on vaikeaa, jopa mahdotonta, johtuen esim. erilaisesta verokohtelusta.
Odotan mielenkiinnolla kerrotaanko kustannukset lautakunnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti