torstai 26. huhtikuuta 2012

Johtosääntö

Eilen sitten valtuusto hyväksyi uuden johtosäännön missä ei vaadita "savusukelluskelpoisuutta" uudelta komentajalta.  Vassarit ehdottivat asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi mutta hävisivät äänestyksen jälkeen.  En olisi yhtään yllättynyt jos vassareiden ja demareiden tappio vaikuttaisi uuden komentajan valintaan erityisesti kun valmistelevassa toimikunnassa on pj, Jauhiainen demareista ja allekirjoittanut.  Tosin kyllä lautakunta tekee kokonaisuudessaan päätöksen ketä esitetään. 
Valintaprosessi tulee olemaan mielenkiintoinen mihin saattaa hyvin vaikuttaa myös kokkareiden äänestäminen apulaiskaupunginjohtajasta.  Vihreä ryhmä tullee olemaan ratkaisevassa asemassa valinnassa.
Toivoa sopii, että valitaan paras ei sopivin.

2 kommenttia:

 1. Ilmeisesti siis kannatit itse kelpoisuusehtojen säilyttämistä entisellään? Pelastuslautakunta oli asiassa kuitenkin yksimielinen. Et ilmeisesti pysty vakuuttamaan edes omaa valtuustoryhmääsi, kun he nyt äänestivät kantasi vastaisesti? Kepu, vassarit ja demarit äänestivät sentään lautakunnan kannnan mukaisesti valtuustossa.

  Toivon, samoin kuin sinä, ettei pelastuspuolelle aleta petaamaan poliittisia paikkoja - toivon siis ettei lautakunnassanne istuva kaupunginhallituksen edustaja edes hae ko. virkaan.

  VastaaPoista
 2. hyvä kommentti. tilanne oli se, että kannatin johtosäännön säilyttämistä ennallaan kun asia oli lautakunnan listalla tammikuussa sillä pelkoni oli poliittinen nimitys virkaan. sen jälkeen olen tavannut kh-ryhmämme ja sain vakuutuksen, että vihreä ryhmä ei tule kannattamaan sopivaa vaan ei pätevää ehdokasta.

  Kaupunginhallituksen edustaja lautakunnassa vahvisti lautakunnan kokouksessa, että hän ei hae virkaan. Vaikka sanomansa vastaisesti hakisikin niin hän on sen verran tunnettu persoona, että en pysty villeimmissä unelmissakaan kuvittelemaan, että hän saisi enemmistöä edes kh:ssa taakseen puhumattakaan valtuustossa.

  En olisi yllättynyt jos vassarit ja demarit haluavat "savusukelluskelpoisen" komentajan ja kokoomus taas sopivan hakijan joten vihreille jää todennäköisesti valinta. Minulle tärkeintä on hyvä johtajuus, halu ja kyky uudistaa pelastuslaitosta ei se onko savusukelluskelpoinen vai ei. Operatiivinen toiminta on nyt hyvää, koska niin Helsingissä kun koko Suomessa palomiehet ja palomestarit ovat tietotaidoiltaan maailman huippua mutta sitäkin voidaan tehostaa. Tehostaminen ei tapahdu nykyisellä ajatuksella "näin me olemme aina tehneet" vaan uusia muualla jo hyviksi koettuja toimintamalleja käyttämällä.

  VastaaPoista