torstai 29. maaliskuuta 2012

Helsingin Uutiset sairaankuljetus

Sairaankuljetuksen osalta lautakunnan pj on huolissaan siitä, että hinta ei ole riittävä. Mistä voi tietää onko hinta riittävä kun ei tiedetä tai kerrota todellisia kustannuksia ? 
Kustannusten laskeminen ei ole mutkikasta jos ne halutaan selvittää ja kertoa.  Kaupungilla on ollut vuosikausia tarkoituksena tehostaa toimintaa ja siksi todelliset kulut on pyritty kohdentamaan oikein jotta talousvertailu olisi reilu ja oikea.  Tästä esmerkkinä tilakeskuksen vuokraveloitukset tai vaikkapa koululaisten ruokakulut.
Varmaankin yksityiset suomalaiset sairaankuljetusyritykset ovat kiinnostuneita Helsingin kiireellisestä sairaankuljetuksesta kuten uskoakseni myös alan suuri yrittäjä Falk, mikä hoitaa suurimman osan Tanskan saku-toiminnasta ja myös pelastustoimesta.
Pelastuslautakunnan esityslistalla on ensi tiistain kokouksessa uusien ambulanssien hankinta. Tämä on hyvän ja jopa huononkin hallintotavan vastaista seuraavista syistä;
- kaupunginvaltuusto siirsi tälle vuodelle ehdotetun lanssien hankinnan ensi vuodelle eli nyt kävellään ylimmän
  päättäjän päätöksen yli.
- pelastuslaitoksella ei ole vielä tehty sopimusta toiminnan jatkumisesta ensi vuonna.

Julkinen kirjoittelu laitoksen toiminnasta on ruvennut kiinnostamaan ylempien päättävien elimien henkilöitä, mistä olen hyvin iloinen.

Onneksi pysähtyneisyyden tila ei kohdistu operatiiviseen toimintaan mikä toimii hyvin.  Tosin operatiivisella puolellakin on liikaa vähätyöllisiä päällikkövirkamiehiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti